Ken Loach (Velká Británie)

Ken Loach se narodil v roce 1936 ve městě Nuneaton. Navštěvoval gymnázium Krále Edwarda VI. a poté šel studovat právo na St. Peter’s Hall v Oxfordu. Po krátkém působení v divadle byl Loach v roce 1963 přijat do BBC jako televizní režisér. To zahájilo jeho dlouhou kariéru coby režiséra natáčejícího filmy jak pro televizi, tak kina, hrané i dokumentární.

Filmografie

  • 3 Clear Sundays
    1965
  • The End of Arthur's Marriage
    1965
  • Coming Out Party
    1965
  • Cathy Come Home
    1967
  • Poor Cow / Smůla na patách
    1967
  • In Two Minds
    1967
  • The Golden Vision
    1968
  • Kes
    1969
  • The Big Flame
    1969
  • The Save the Children Fund Film
    1971
  • The Rank and the File
    1971
  • Family Life
    1971
  • After a Lifetime
    1971
  • The Price of Coal
    1977
  • Black Jack
    1979
  • The Gamekeeper
    1980
  • Looks and Smiles
    1981
  • Which Side Are You On?
    1984
  • Fatherland / Rodná vlast
    1986
  • Time to Go
    1989
  • The View from the Woodpile
    1989
  • Hidden Agenda / Tajné složky
    1990
  • Riff-Raff / Lůza
    1991
  • Raining Stones / Pršící kameny
    1993
  • Ladybird Ladybird
    1994
  • Land and Freedom / Země a svoboda
    1995
  • A Contemporary Case for Common Ownership
    1995
  • Carla's Song / Carlina píseň
    1996
  • My Name Is Joe / Jmenuji se Joe
    1998
  • The Flickering Flame
    1998
  • Bread and Roses / Chléb a růže
    2000
  • The Navigators / Výhybkáři
    2001
  • Sweet Sixteen / Sladkých šestnáct let
    2002
  • 11'09''01 - September 11
    2002
  • Ae Fond Kiss... / Něžný polibek
    2004
  • Tickets
    2005
  • The Wind That Shakes the Barley / Zvedá se vítr
    2006
  • It's a Free World... / Svobodný svět
    2007
  • Looking for Eric / Hledá se Eric
    2009
  • Route Irish
    2010
  • The Angels' Share / Andělský podíl
    2012
  • The Spirit of '45
    2013
  • Jimmy's Hall / Jimmyho tančírna
    2014
  • I, Daniel Blake / Já, Daniel Blake
    2016
  • In Conversation with Jeremy Corbyn
    2016

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.