Tomáš Krupa

Tomáš Krupa (Slovensko)

Tomáš Krupa je oceňovaný filmový režisér a producent žijící v Bratislavě. V roce 2020 získal prestižní ocenění "Slnko v sieti" od Slovenské filmové a televizní akademie (SFTA). Vystudoval produkci dokumentárních filmů na Akademii umění v Banské Bystrici. V roce 2013 založil vlastní produkční společnost HAILSTONE, která se zaměřuje na produkci nezávislých dokumentárních a artových hraných filmů.

Jeho celovečerní dokument Dobrá smrt (2019) získal řadu mezinárodních ocenění a byl uveden na několika festivalech. V roce 2020 byl vybrán do programu Emerging Producers pro mladé evropské talenty.

Jeho nejnovější dokument Musíme přežít: Fukušima vznikl v koprodukci Slovenska, Francie a Rakouska.

Jeho neutuchající odhodlání vyprávět příběhy a oddanost filmařskému řemeslu ho stále posouvají vpřed ve světě filmu.

Filmografie

  • MUSÍME PŘEŽÍT: Fukušima!
    2022
  • Dobrá smrt
    2019
  • Absolventi: Sloboda nie je zadarmo / Graduates: Freedom Is Not For Free
    2012
  • Stroj, ktorý sme postavili / The Machine We Built
    2011
  • V Indii medzi svetlom a tmou / In India Between the Light and the Dark
    2008
  • V kruhu manželskom / In Marriage Circle
    2006
  • Trip to Nowhere
    2005

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít