Fotografie není k dispozici.

Namik Kabil (Bosna a Hercegovina)

Namik Kabil was born in Tuzla, Bosnia and Herzegovina, where he studied medicine before the war broke out 1992. In 1993 Namik left the country and moved to Los Angeles where he studied film and become a member of the theatre group The Grace Players, where he worked as a director, writer and actor. He wrote a novel, “Alone”, and several award winning screenplays: Days and Hours, The Ruin, and The Last Day. In 2007 his documentary Interrogation won the Heart of Sarajevo for Best Documentary at the Sarajevo Film Festival.
His feature Nightguards had a world premiere in 2008 at the Venice Film Festival. Namik lives in Sarajevo and currently works as a commissioning editor for Documentary program at the Federal television.

Filmografie

  • Vjernici / 2008

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít