Dumitru Budrala (Rumunsko)

Award winning documentary filmaker, photographer from Sibiu, Romania. Founding director of Astra Film Festival, Romania’s leading documentary film festival, since 1993.


Selected filmography
“The Old Time Village in Astra Museum” (2012)
“The Curse of the Hedgehog” (2004)
“Jina” (2004)
“The village of the mills” (2001)
“On the Road” (1998)
“Transylvanian Winter” (1996)
“Leusteanul”(1994)


Awards
Mention Docupolis, Barcelona, 2005
Grand prize Film.Doc, Romania, 2005
Grand prize Film.Doc, Romania, 2004
Award for Best Documentary, Center of National Office of Cinematography 2001
First Prize at the International Festival “7 Arts”, 2001
Silver Olive, Kalamata Documentary Film Festival, Greece 2000
Grand Prize for Documentary Film, International Festival DaKino Bucharest 1999

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít