Fotografie není k dispozici.

Daria Khlestkina (Rusko)

Narozena v roce 1973 v Moskvě. V roce 1997 promovala na moskevské State Linguistic University v oboru francouzská lingvistika. Během studií pracovala jako překladatelka a učitelka. 1997 - 2001 žila v Itálii, kde pracovala jako knihovnice a překladatelka. 1998 - 1999 studovala ve Florencii fotografii (Studio Marangoni) a měla ve Florencii dvě výstavy. Po návratu do Moskvy pracovala jako editorka televizních programů (stanice TVC), manažerka PR (stanice TVS, studio Cinemateka), redaktorka filmového časopisu (Action), asistentka produkce (společnost Slon). 2005 - 2008: producentka dokumentárních a hraných filmů (4 filmy "Diaspore", dokumentární série, produkční společnost Atlantic, celovečerní film "Everybody Dies But Me" V. Guermanica, produkční společnost Igora Tolstunova, zvláštní cena poroty na MFF v Cannes 2008). V roce 2009 promovala na filmové škole “Real time-4” (High School of Journalistic, dílna Mariny Razbezhkiny) jako režisérka dokumentárních filmů. “When the Moon Is in Gemini" byl její první film, byl uveden na festivalech: Saratov Blues IDFF 2010, Special Audience Award (Saratov 2010); Intl. Women Film Festival “Kin” (Jerevan, Arménie 2010); “Deboshir films” intl. festival of independent films (Petrohrad 2010); “Message to Man” IFF (Petrohrad 2010); “Kinoteatr.doc” (Moskva 2009). “Verbatim” (2009, doc, 44 min, vzdělávací). (dokweb.net)

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít