Jorge Silva Melo (Portugalsko)

Jorge Silva Melo je portugalský filmový i divadelní režisér, herec, kritik a překladatel. Během svého studia filologie na lisabonské univerzitě se začal zajímat o film a divadlo, což ho přivedlo ke psaní filmových kritik. V letech 1969-1970 získal stipendium na studium na London Film School a poté působil jako asistent režie nejrůznějších filmů portugalského Novo Cinema. V roce 1973 spoluzakládal Teatro Cornucópia, které se brzy stalo nejvlivnějším portugalským divadlem. V 80. letech působil v Německu, Itálii a Francii.


Režijní filmografie:
E Não se Pode Exterminá-lo? (1979)
Passagem - Ou a Meio Caminho (1980)
Ninguém Duas Vezes (1985)
Agosto (1988)
Coitado do Jorge (1993)
A. Palolo - Ver o Pensamento a Correr (1995)
A Linha da Vida (1996)
A Entrada na Vida (1997)
A Marca de Bravo (1999)
Joaquim Bravo, Évora 1935, Etc. Etc. Felicidades (1999)
António, Um Rapaz de Lisboa (2002)
Conversas com Glicínia (2004)
As Conversas de Leça em Casa de Álvaro Lapa (2006)
A África de José Guimarães (2007)
A Felicidade (2008)
Nikias Skapinakis - O Teatro dos Outros (2008)
Álvaro Lapa: a Literatura (2008)
A Gravura: Esta Mútua Aprendizagem (2008)
Bartolomeu Cid dos Santos - Por Terras Devastadas (2009)
António Sena - A Incessante Mão (2009)
Ângelo de Sousa: Tudo O Que Sou Capaz (2010)
Ana Vieira: e o que não é visto (2011)
Fábrica de Nada - Entre Cinzeiros e Robots (2012)

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít