Lyubomir Mladenov (Bulharsko)

Born in Svishtov in 1972. In 1990 he started studying film directing at NATFIZ in Porf. Georgi Diulgerov’s class. During his studies he shot 4 shorts that were selected for the film festivals in Munich, Gyor, Cottbus, Angers, Clermond-Ferrand, Kiev. He worked as an art director in theatre, director and cinematographer in TV and he shot music videos. He directed the documentary TV series “A Day in the Life of…”. His short film 34 received the Best Balkan film prize at the first FILMINI festival.

Filmografie

  • 1998 Solo – short
  • 2002 Question or wish – short
  • 2004 Black fugitives – short
  • 2006 34 – short
  • 2007 Carting – short
  • 2009 Hunting Park
  • 2012 Vitosha – documentary

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít