Giovanni Cioni (Belgie)

Following his university studies in Communication and Anthropology and workshops in documentary cinema led by Jean Rouch, he founded, together with other 'self-taught' film-makers, the production company Qwazi Qwazi Film in Bruxelles. Among his films are GLI INTREPIDI (Mostra di Venezia 2012), IN PURGATORIO (selected and awarded in numerous international festivals such as the Festival dei Popoli and Cinéma du Réel, and was shown in French and Belgian cinemas) NOUS/AUTRES, shown in Belgian cinemas and on TV Channels RTBF, selected in many festivals and LOURDES LAS VEGAS. His latest documentary is FROM THE RETURN.

Filmografie

  • Dal Ritorno
    2015
  • Per Ulisse
    2013
  • Gli Intrepidi
    2012
  • In Purgatorio
    2009
  • Prelude a fantomes
    2007
  • Laboratori Uccellacci
    2006 - 2009
  • Olhos/Yeux
    2006 - 2009
  • Dal Paradiso
    2006
  • Au Monde (Une saison en enfer / Love / Sans Fin Tyresias)
    2005 - 2008
  • In Questi Luoghi
    2005
  • Nous/Autres
    2003
  • Temoins, Lisbonne, aout 00
    2003
  • Emir Kusturica, Belgrade, mars 2002
    2002
  • Lourdes Las Vegas
    1999
  • Avoir mal partout
    1997
  • Le 21 fevrier 1997
    1997
  • De Retour
    1993
  • La Rumeur du Monde
    1990 - 1996
  • Le Gout de l’eveil
    1988

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít