Martin Kohout (Česká republika)

Absolvent dokumentaristiky na FAMU Martin Kohout dříve absolvoval obor sociologie na FF UK, přičemž tématem jeho diplomové práce byla kupónová privatizace. Na MFDF Ji.hlava byly uvedeny jeho studentské filmy JUDr. Michal Danišovič (2010) o příslušníkovi VB, který zodpovídal za policejní zásahy během sametové revoluce, Neviditelná ruka trhu: Privatizace Barrandova (2012) a Česká cesta (2015).


Filmografie:
2015 Česká cesta
2012 Neviditelná ruka trhu: privatizace Barrandova (studentský film)
2010 JUDr. Michal Danišovič (studentský film)
2010 Chceme čistý boty (studentský film)
2009 Mravenci proti minulosti a přítomnosti (studentský film)

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.