Riccardo Giacconi (Itálie)

Riccardo Giacconi has studied fine arts at the University IUAV of Venezia, at UWE in Bristol and at New York University. His work has been exhibited in various institutions, such as FRAC Champagne-Ardenne (France), tranzitdisplay (Prague), MAXXI (Rome), Fondazione Sandretto Re Rebaudengo (Turin) and in the “Résonance” section of the Lyon Biennale. He was artist-in-residence in Viafarini (Milan), lugar a dudas (Cali, Colombia), MACRO Museum of Contemporary Art of Rome and La Box (Bourges). He presented his films in several festivals, including the Rome Film Festival, the Torino Film Festival and the FID Marseille International Film Festival, where he won the Grand Prix of the international competition in 2015. In 2007 he co-founded the collective Blauer Hase, with which he curates the periodical publication ‘Paesaggio’ and the ‘Helicotrema’ festival.

Filmografie

  • 2012: Indagaciòn sobre la forma de los milagros
    radiodocumentary, 61 min
  • 2011: In Forma Lucrurilor Care Trebuie Sa Vine
    in collaboration with Andrea Morbio and Daniele Zoico; 35 min
  • 2014: Entrelazado
    37 min
  • 2007: My grandmother reads the 21 “Theses on the concept of history” by Walter Benjamin
    35 min
  • 2013: Chi ha lottato con l’angelo resta fosforescente
    19 min
  • 2010: L’altra faccia della spirale
    18 min
  • 2009: La scena emisferica
    16 min
  • 2008: They gave us the land
    14 min
  • 2011: L'éternité par les astres
    10 min

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít