Fotografie není k dispozici.

Pedro Cardeira (Portugalsko)

Pedro Cardeira was born in Lisbon. He graduated from the Cinema School of the Portuguese National Conservatory and began working as camera assistant. He collaborated in films of directors such as Manoel de Oliveira, João César Monteiro, Pedro Costa, Carlos Saura, Paulo Rocha, Alberto Seixas Santos, among many others.

His work as director of photography has begun in 1999 with the feature film “Em volta” directed by Ivo M. Ferreira. In his filmography he stands out “Marginais” and “Verão Invencível” by Hugo Diogo, “Lesser-Weaver” by Edgar Medina, “The anthropomorphic” by Vitor Alves and Miguel Aguiar and “April Showers” directed by Ivo M. Ferreira.

He is established in Macau since 2011 where he cofounded “Inner Harbour Films”. “Mio Pang Fei” is his first documentary.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít