Fotografie není k dispozici.

Marie Lukáčová (Česká republika)

Marie Lukáčová (1991) narozena v Opavě, absolvovala bakalářský program roku 2015 v ateliéru Malířství 1 na brněnské Fakultě Výtvarných Umění. V témže roce nastoupila na magisterský program do ateliéru Supermédia na pražské UMPRUM.
Věnuje se propojením 3D animace s médiem dokumentu. Ve své práci reflektuje sociální problémy spojené s určitými typy urbanismu a kolektivním plánováním. Její videa, balancující na hranici docufiction a hraného filmu, se snaží manipulativně zasáhnout do sebeprezentace dokumentovaných. U snímku ČHOS to byla skupinka bezdomovců, jež byla požádána o adaptaci hrdinů. Ze své pozice odtržených lidí pohybujících se na okraji společnosti se v průběhu natáčení transformovali do nepostradatelných rolí. U práce AREnA zase obyvatelé zdevastovaných polských vnitrobloků kolektivním pohybem měnili své okolí.

Marie Lukáčová na všech svých pracích spolupracuje s umělcem Jakubem Ročkem, je členkou skupiny SocSol, vede Nakladatelství Solidarita, věnuje se opuštěným kočkám a levicovému aktivismu.

Filmografie

  • ČHOS
    9´, ČR, 2015
  • AREnA
    6´, ČR, 2015

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít