Bahman Kiarostami (Írán)

Bahman Kiarostami (born 1978) lives and works in Tehran, as a documentary film director, editor and cinematographer. He made his first documentary ‘Morteza Momayez: Father of Iranian Contemporary Graphic Design’ in 1996. Most of his documentaries focus on valuing and legitimizing processes in art, but also cover the visible yet obscured and unnoticed details which define Iran’s post revolutionary visual culture.

Filmografie

  • 2014 Monir
  • 2013 Kahrizak, Four Views
  • 2006 Re-enactment
  • 2005 Persian Garden
  • 2004 Pilgrimage
  • 2004 The Kamancheh Player
  • 2004 Two Bows
  • 2003 Infidels
  • 2002 I saw Shoosh
  • 2001 Tabaki
  • 2001 The Light
  • 1998 The Project
  • 1997 Journey to the Land of the Traveller
  • 1996 Morteza Momayez: Father of Iranian Contemporary Graphic Design

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít