Andrej Kolenčík (Slovensko)

Režisér a vizuálny umelec na voľnej nohe Andrej Kolenčík (1984, Bratislava, Slovensko) vyštudoval bratislavskú VŠMU. V súčasnosti sa venuje výrobe hraných a animovaných filmov, videoklipov a reklám. Jeho debutový dokumentárny krátky film Hviezda premietli na viac ako 40 medzinárodných festivaloch a získal šesť ocenení.

Filmografie

  • 2014 – Play! – short documentary film
    director
  • 2010 – Luníček & Perešníček – pilot of animated tv series
    director
  • 2009 – Čmuchal & Sviňa zasahujú – short animated film
    director
  • 2012 – Hviezda
    The Star) – short documentary film (director / co-writer
  • 2013 – Vystava
    The Exhibition) – short fiction film, Piknik Pictures (co-director / co-writer

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít