Linda Kallistová Jablonská (Česká republika)

Linda Kallistová Jablonská se narodila 1979 v Praze. Studium na pražské Filmové a televizní fakultě akademie múzických umění zakončila dokumentárním filmem Kupředu levá, kupředu pravá, který byl uveden v české kinodistribuci a na MFDF Jihlava 2008 získal cenu diváků. Pracuje především pro ČT jako režisérka dokumentárních filmů a publicistických cyklů. Natočila mj. filmy Vítejte v KLDR a Horko v Česku, dokumentární film o debatě, která se vede v ČR na téma globálních klimatických změn. Rok 2010 strávila jako výherkyně projektu nadace Vodafone Rok jinak prací pro o.s. Inventura. Výsledkem jejího působení v Inventuře je krátkometrážní dokument Pozemšťané, koho budete volit?, který pod jejím vedením natočili lidé s mentálním postižením. Film získal cenu diváků na MFDF Jihlava 2010.

Filmografie

  • Hovorově Horňas
    52´, ČR, 2005
  • Neřízená střela Stella
    52´, ČR, 2006
  • Kupředu levá, kupředu pravá
    72´, ČR, 2006
  • Doma tady a teď
    26´, ČR, 2007
  • Vítejte v KLDR!
    76´, ČR, 2008
  • Horko v Česku
    57´, ČR, 2008
  • Prolomit kruh
    17´, ČR, 2009
  • Pozemšťané, koho budete volit?
    30´, ČR, 2010
  • Čtyři v tom
    Czech Republic, 2012
  • Máma a máma, Ústav, 24
    Czech Republic, 2011
  • Počátky
    60', Czech Republic, 2014

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.