Peter Patzak (Rakousko)

Peter Patzak (born 2 January 1945) is an Austrian film director and screenwriter. He has directed 60 films since 1973. His film Kassbach – Ein Porträt was entered into the 29th Berlin International Film Festival and his film Wahnfried was screened out of competition at the 1987 Cannes Film Festival. His 1997 film Shanghai 1937 was entered into the 20th Moscow International Film Festival.

Filmografie

  • Die achte Todsünde: Toskana-Karussell
    de) (2002
  • Gefangen im Jemen
    de) (1999
  • Santa Lucia
    de) (1979
  • Kottan ermittelt
    TV series) (1976-1983
  • Die Försterbuben
    TV movie) (1984
  • Rufer, der Wolf
    2005
  • Herz ohne Krone
    2003
  • Verliebte Diebe
    2003
  • Sternzeichen
    2003
  • Die Wasserfälle von Slunj
    2002
  • Der Mörder in dir
    2000
  • Die Entführung
    1999
  • Sweet Little Sixteen
    1999
  • Mörderisches Erbe - Tausch mit einer Toten
    1998
  • Shanghai 1937
    1997
  • Schmetterlingsgefühle
    1996
  • Brennendes Herz
    1995
  • Tödliche Besessenheit
    1995
  • Jenseits der Brandung
    1994
  • 1945
    1994
  • Rochade
    1994
  • Das Babylon Komplott
    1993
  • Im Kreis der Iris
    1992
  • St. Petri Schnee
    1991
  • Gavre Princip - Himmel unter Steinen
    1990
  • Lex Minister
    1990
  • Killing Blue
    1988
  • Lethal Obsession
    1987
  • Wahnfried
    1986
  • Tiger - Frühling in Wien
    1984
  • Tramps
    1983
  • Den Tüchtigen gehört die Welt
    1982
  • Kassbach – Ein Porträt
    1979
  • Das Einhorn
    1978
  • Zerschossene Träume
    1976
  • Parapsycho – Spectrum of Fear
    1975
  • Situation
    1974

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít