Zbyněk Baladrán (Česká republika)

Zbyněk Baladrán (nar. 1973 v Praze, Československo) je autor, výtvarný umělec a kurátor. Studoval dějiny umění na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze v letech 1992-1997 a v letech 1997-2003 navštěvoval ateliér vizuální komunikace Jiřího Davida, ateliér malby a ateliér nových médií na pražské AVU. Je jedním ze spoluzakladatelů a kurátorů prostoru pro současné umění display, který byl založen v Praze v r. 2001, v r. 2007 vznikl spojením s tranzitem.cz tranzitdisplay, kde Baladrán podílí na výstavním programu. Je také spolukurátorem – spolu s Vítem Havránkem projektu a výstavy Monument Transformace, tříletého výzkumného projektu sociální a politické transformace. Baladrán je také členem týmu kurátorů (tranzit.org) pro Manifestu 8, která se konala v Murcii ve Španělsku v r. 2010. Jeho díla lze charakterizovat jako hledání souvislostí mezi minulostí a její konstrukcí ve vztahu k převládajícím epistemologickým vzorům.

Filmografie

  • Omar’s Exam
    4:49, 2016
  • Closer to Each Other Than the Diplomats
    4:22, 2016
  • Autoignition
    3:56, 2016
  • To Be Framed
    8:28, 2016
  • Approximation of infinite sequences
    6:29, 2015
  • Práce oka / Work of Eye
    7:18, 2014
  • Adorno a Kovanda o materialismu
    5:35, 2014
  • Diderot’s Dream
    13:28, 2014
  • Dead Reckoning
    12:00, 2014
  • Mixér
    10:06, 2014
  • Skrz sklo / Through glass
    10:06, 2014
  • The microscope and telescope of time
    11:00, 2013
  • Liberation, or …
    11:42, 2013
  • Preliminary Report / Case Study
    10:53, 2013
  • All for no reason II.
    04:50 min, 2012
  • Why would you live if you knew what was going to happen tomorrow?
    06:48 min, 2012
  • Adaptation
    3:36, 2012
  • Minus ten anarcho-communist minutes
    06:22 min, 2012
  • Night of the world
    01:54 min, 2011
  • All for no reason I.
    04:06 min, 2011
  • Singularity
    old) (06:50 min, 2011
  • Singularity
    new) (02:50 min, 2011
  • Knihovna
    04:11 min, 2011
  • Letter from nowhere
    04:53 min, 2011
  • 40 000 000
    7:23, 2010
  • Leccos!
    16:08, 2010
  • The Long-Ago Death of a Fly
    A Methodology for Writing I.) (3:16, 2010
  • Assemblages against Essences
    5:28, 2009
  • Hranice autonomie
    11:30, 2009
  • Models of the universe
    2:46, 2009
  • Bookcase
    5:02, 2009
  • Exhibition
    1:50, 2009
  • Accidental archivist
    6:53, 2009
  • Rozprava
    10:12, 2008
  • Building Archive
    6:56, 2008
  • Teorie práce
    13:19, 2007
  • Theory of work
    15:47, 2007
  • Okamžik / Moment
    4:15, 2007
  • Pět potíží při psaní pravdy
    20:36, 2007
  • Az igazság megirásának ot nehézsége
    24:47, 2007
  • Figures
    2:35, 2007
  • Untitled
    3:07, 2007
  • Bez názvu
    4:28, 2007
  • Tent / Pyramid / Container
    three-channel video installation, 3:19, 2:55, 2:26, 2006
  • Modern Times
    36:32, 2006
  • 157,74m2, ideal flat in KOLDOM
    4:02, 2006
  • Model of constructivist tower
    4:18, 2006
  • Nákup
    13:35, 2006
  • Aankoop
    11:38, 2006
  • Socio-fiction
    6:47, 2005-2007
  • Seconds
    7:24, 2005
  • Intence
    18:08, 2005
  • Act of repeating
    4:15, 2005
  • Dnes
    17:15, 2005
  • Promluva
    4:41, 2005
  • Speech
    7:02, 2005
  • 1985
    7:12, 2005
  • 1985
    6:53, 2005
  • Pracovní postup
    9:30, 2004
  • Working process
    9:34, 2004
  • Geometric progression
    2:16, 2004
  • Theory / Praxis / Exposition
    three-channel video installation, 0:53, 1:15, 2:43, 2004
  • Projection
    multi-channel video installation, 2003
  • Vide
    29:46, 2003
  • Technical compression
    3:03, 2002
  • Amplituda
    2:06, 2002
  • Shower
    1:28, 2002
  • Limita
    6:46, 2002
  • The short film
    1:36, 2002

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.