Zbyněk Baladrán (Česká republika)

Zbyněk Baladrán (nar. 1973 v Praze, Československo) je autor, výtvarný umělec a kurátor. Studoval dějiny umění na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze v letech 1992-1997 a v letech 1997-2003 navštěvoval ateliér vizuální komunikace Jiřího Davida, ateliér malby a ateliér nových médií na pražské AVU. Je jedním ze spoluzakladatelů a kurátorů prostoru pro současné umění display, který byl založen v Praze v r. 2001, v r. 2007 vznikl spojením s tranzitem.cz tranzitdisplay, kde Baladrán podílí na výstavním programu. Je také spolukurátorem – spolu s Vítem Havránkem projektu a výstavy Monument Transformace, tříletého výzkumného projektu sociální a politické transformace. Baladrán je také členem týmu kurátorů (tranzit.org) pro Manifestu 8, která se konala v Murcii ve Španělsku v r. 2010. Jeho díla lze charakterizovat jako hledání souvislostí mezi minulostí a její konstrukcí ve vztahu k převládajícím epistemologickým vzorům.

Filmografie

  • The short film
    2002
  • Limita
    2002
  • Shower
    2002
  • Amplituda
    2002
  • Technical compression
    2002
  • Vide
    2003
  • Projection
    2003
  • Theory / Praxis / Exposition
    2004
  • Geometric progression
    2004
  • Working process / Pracovní postup
    2004
  • 1985
    2005
  • Speech / Promluva
    2005
  • Dnes
    2005
  • Act of repeating
    2005
  • Intence
    2005
  • Seconds
    2005
  • Socio-fiction
    2005-2007
  • Aankoop / Nákup
    2006
  • Model of constructivist tower
    2006
  • 157,74m2, ideal flat in KOLDOM
    2006
  • Modern Times
    2006
  • Tent / Pyramid / Container
    2006
  • Bez názvu / Untitled
    2007
  • Figures
    2007
  • Pět potíží při psaní pravdy / Az igazság megirásának ot nehézsége
    2007
  • Okamžik (Moment)
    2007
  • Teorie práce / Theory of work
    2007
  • Building Archive
    2008
  • Rozprava
    2008
  • Accidental archivist
    2009
  • Exhibition
    2009
  • Bookcase
    2009
  • Models of the universe
    2009
  • Hranice autonomie
    2009
  • Assemblages against Essences
    2009
  • The Long-Ago Death of a Fly
    2010
  • Leccos!
    2010
  • 40 000 000
    2010
  • Letter from nowhere
    2011
  • Knihovna
    2011
  • Singularity (new)
    2011
  • Singularity (old)
    2011
  • All for no reason I.
    2011
  • Night of the world
    2011
  • Minus ten anarcho-communist minutes
    2012
  • Adaptation
    2012
  • Why would you live if you knew what was going to happen tomorrow?
    2012
  • All for no reason II.
    2012
  • Preliminary Report / Case Study
    2013
  • Liberation, or …
    2013
  • The microscope and telescope of time
    2013
  • Skrz sklo (Through glass)
    2014
  • Mixér
    2014
  • Dead Reckoning
    2014
  • Diderot’s Dream
    2014
  • Adorno a Kovanda o materialismu
    2014
  • Práce oka (Work of Eye)
    2014
  • Approximation of infinite sequences
    2015
  • To Be Framed
    2016
  • Autoignition
    2016
  • Closer to Each Other Than the Diplomats
    2016
  • Omar’s Exam
    2016
  • Powerless Source of All Power
    2018

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.