Fotografie není k dispozici.

German Kral (Argentina)

German Kral se narodil v roce 1968 v Buenos Aires a v roce 1991 se přestěhoval do Německa, kde se zapsal na Mnichovskou filmovou školu. Má syna a svůj čas dělí mezi Buenos Aires a Mnichov. Mezi lety 1993 a 1996 spolupracoval s Wimem Wendersem na celovečerním filmu A Trick of the Light (Světelné efekty). Film Images of the Absence (Obrázky z nepřítomnosti), který Kral natočil jako diplomovou práci, se dostal do užší nominace na německou Cenu Adolfa Grimmea a na Festivalu dokumentárních filmů v japonské Yamagatě získal první cenu. Kromě toho získal cenu Young Bavarian Documentary Film Award pro mladé dokumentaristy v Bavorsku. Jeho film Música Cubana z roku 2004 (z produkce Wima Wenderse) měl mezinárodní premiéru na Filmovém festivalu v Benátkách a jeho kopie se prodaly do celého světa. Film The Last Applause (Poslední potlesk) z roku 2008, natočený v německé, argentinské a japonské koprodukci, získal cenu FFF Talent Award na festivalu DOK.FEST v Mnichově a cenu Starter Film Prize tamtéž.

Filmografie

  • 1998 - "Imágenes DE LA AUSENCIA"
    “Images of the Absence”) - 89 Min. (Německo – Argentina
  • 2004 - "MÚSICA CUBANA" - 88 Min.
    Německo
  • 2000 - "BERND EICHINGER, WHEN LIFE BECOMES FILM" - 100 Min.
    Německo
  • 1996 - "TANGO BERLIN" - 5:30min.
    Německo
  • 2008 -"EL ÚLTIMO APLAUSO"
    "The Last Applause“) - 88 Min. (Německo – Argentina - Japonsko
  • 2002 - "SO IST DAS LEBEN – LA VIDA ES ASÍ"
    "That’s life“) - 72 min. (Německo
  • 2015 – “UN TANGO MÁS”
    "Naše poslední tango”). 90 Min. (Německo – Argentina

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít