Fotografie není k dispozici.

Arman T. Riahi (Rakousko)

Arman se narodil v Iránu a vyrostl ve Vídni, kde jako teenager natočil své první krátkometrážní filmy. Studoval mediální systémy a pracoval jako grafik v Londýně (Less Rain Ltd.) a ve Vídni (Golden Girls Filmproduktion). Jeho kariéra v televizi začala režií 25minutových pořadů, např. Sendung ohne Namen (pořad pro mladé) nebo Sunshine Airlines (pořad z kultury), pro ORF (rakouská vysílací společnost). Za jeho krátký film Elektronikschrott („Elektrošrot“, 11 min.) vyhrál cenu národního měřítka „Shorts on Screen 2005“. V roce 2006 se Arman účastnil v programu Berlinale Talent Campus jako scenárista/režisér. Jeho první celovečerní dokumentární film "Schwarzkopf" (2011) byl uveden v soutěži na festivalu v Sarajevu.

Filmografie

  • Die Migrantigen
    2017
  • Kinders
    2016
  • Everyday Rebellion
    2014
  • Africa Race
    2013
  • Schwarzkopf / Darkhead
    2011
  • Momentum - What Drives You
    2008 - 2012

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít