Scéna z filmu Arzenál - Hra na schovávanou
Scéna z filmu Arzenál - Hra na schovávanou
Scéna z filmu Arzenál - Hra na schovávanou

Arzenál - Hra na schovávanou

Režie
Rok 
2016
Země
  • Česká republika
Délka
26min 
Zvukové stopy 

Na začátku roku 2015 zavolali režisérovi Karlu Vachkovi z Národního filmového archivu, že získali krabici filmových záběrů z roku 1968 a že by mohly být jeho. Nejdříve tomu "zázraku" nechtěl věřit, ale pak se se štábem Arzenálu vydal do archivní projekce, kde ho čekal šok. Srpen 68, projev předsedy parlamentu Josefa Smrkovského nebo ošetřování jednoho z Palachových následovníků. Skoro padesát let myslel, že jsou záběry ztracené, teď je bude moci použít do svého nového filmu. Druhý díl z osmidílného cyklu obrazově vytříbených autorských dokumentů inspirovaných péčí o české filmové dědictví v době digitalizace. ČSFD

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít