Scéna z filmu Nechte zpívat Mišíka
Scéna z filmu Nechte zpívat Mišíka
Scéna z filmu Nechte zpívat Mišíka
Scéna z filmu Nechte zpívat Mišíka
Scéna z filmu Nechte zpívat Mišíka
Sdílet přes
  • Facebook
  • Twitter

Nechte zpívat Mišíka

Režie
Rok 
2017
Země
  • Česká republika
Délka
100min 
Zvukové stopy 

Vladimír Mišík je rocková legenda, která má vlastní planetku. Objevili ji v roce 1995 čeští astronomové z Hvězdárny Kleť a pojmenovali ji na jeho počest. Převážně na planetce Mišík se také odehrává dokumentární film režisérky Jitky Němcové o Vláďovi Mišíkovi, o jeho nádherných písních, o vzpomínkách na největší životní bizarnosti a také o jednom napínavém pátrání.

Poslouchat Vláďu Mišíka bylo za minulého režimu vyjádřením postoje proti komunistům. Ačkoliv nezpíval protestsongy a nepředstavoval ani underground, lidé si z něj udělali symbol postoje proti režimu. Režisérku zaujaly absurdity, které vnášely dějiny prakticky do celého Vladimírova života. Například jak se v rámci odmítání vojny zařizovala modrá knížka a jak se to hodilo při hledání názvu kapely. Jak si za komunistického režimu vysloužit zákaz koncertování za odmítnutí spolupráce s StB a jak v současnosti odmítat státní vyznamenání. Vladimír se ve filmu Jitky Němcové ovšem svěřuje i s životním tématem neúspěšného pátrání po tátovi, americkém vojákovi, do kterého se jeho maminka zamilovala koncem II. světové války a kterého Vladimír nikdy nepoznal. Podaří se režisérce Vláďova otce přece jen najít? A jaké překvapení mu ještě pátrání přinese?

Film bohužel není dostupný :(

Omlouváme se, ale tento titul není ve vaší zemi k dispozici.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít