Scéna z filmu Spolu jsme silnější

Spolu jsme silnější

Režie
Rok 
2018
Země
  • Česká republika
Délka
63min 
Zvukové stopy 

Fotbalový klub netvoří jen hráči a trenér, ale i mnoho dalších postav v zázemí týmu a především jeho fanoušci, bez kterých by se klub neobešel. Pražská Slavia, jako jeden z nejvýznamnějších českých klubů, má širokou fanouškovskou základnu z různých vrstev – od studentů po umělce, od dětí po dědy. Ti všichni sledují úspěchy klubu, korunované ziskem titulu v loňské sezóně, ale zároveň prožívají i všemožné krachy a pády, kterých měla Slavia ve svých dějinách několik. A nebyly to neúspěchy pouze sportovní, dvakrát v dějinách hrozil i zánik klubu, avšak vždy se právě fanoušci, příznivci a přátelé Slavie semkli a nedovolili zkázu svých milovaných barev – červené a bílé.

Dokumentární film Spolu jsme silnější je mnohovrstevnatou mozaikou portrétů příznivců Slavie, která ukazuje vztah každého z nich ke klubu. Své svědectví vyprávějí i bývalí a současní hráči Slavie, lidé z vedení a realizačního týmu. Název Spolu jsme silnější tak nevychází pouze z klubového hesla, ale skutečně odráží osudy Slavie a jejích příznivců.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít