Scéna z filmu Bardzo fajný dětem: Pásmo krátkých filmů z festivalu ŻUBROFFKA
Scéna z filmu Bardzo fajný dětem: Pásmo krátkých filmů z festivalu ŻUBROFFKA
Scéna z filmu Bardzo fajný dětem: Pásmo krátkých filmů z festivalu ŻUBROFFKA
Scéna z filmu Bardzo fajný dětem: Pásmo krátkých filmů z festivalu ŻUBROFFKA
Scéna z filmu Bardzo fajný dětem: Pásmo krátkých filmů z festivalu ŻUBROFFKA
Scéna z filmu Bardzo fajný dětem: Pásmo krátkých filmů z festivalu ŻUBROFFKA
Scéna z filmu Bardzo fajný dětem: Pásmo krátkých filmů z festivalu ŻUBROFFKA
Sdílet přes
  • Facebook
  • Twitter

Bardzo fajný dětem: Pásmo krátkých filmů z festivalu ŻUBROFFKA

Rok 
Délka
59min 

Pásmo krátkých filmů pro děti z našeho partnerského festivalu ŻubrOFFka z Bělostoku. Užijte si polské i zahraniční animované filmy s nejmladšími členy rodiny - všechny filmy jsou jazykově bezbariérové. Doporučujeme dětem od 3 do 7 let.

Níže najdete 3 videa s výtvarnou dílnou pro děti a pracovními listy (k dispozici zdarma), pod videi pak anotace jednotlivých filmů v pásmu.


Výtvarné online dílny pro děti s Alžbětou Zemanovou

Výtvarná dílna s ilustrátorkou Alžbětou Zemanovou volně navazuje na pásmo krátkých filmů pro děti. S pomocí papíru, nůžek, kreslících potřeb a provázku to spolu s námi můžete doma pěkně rozpohybovat a pustit se do vymýšlení překvapivých situací nejen během karantény.

Alžběta Zemanová

Práci Alžběty Zemanové můžete znát z ateliéru NaPOLI, který tvoří spolu s Martinou Kupsovou. Věnují se papírovým hrám a systémům, rozvíjejí knižní kulturu a grafický design. Spolupracuje také s nakladatelstvím Baobab (Joska jede na Jih), Albatros (Moje přítelkyně žížala), je spoluzakladatelkou spolku Xao, prostoru pro knihu a ilustraci v pražských Vršovicích.


Tahací panáci

Rozpohybujte postavu, zaječí uši, či předměty‒ fantazii se meze nekladou! Pomocí uzlíků a táhla vytvoříme pohyblivou loutku, za kterou stačí jen zatáhnout a hned: zajíc stříhá ušima, tygřík mává packama, pulec plave nožičkama… Potřebujete jen tužší papír, nůžky, kreslící potřeby a provázek. Na dílnu je nutná pomoc rodičů při uvazování uzlíků.

Pracovní list k vytištění k dílně Tahací panáci najdete zde: formát PDF, formát JPG


Skládací hra/ trik

Na první pohled to vypadá jako obyčejná koloběžka na které jede jeden zajíc, když ale skládačku otevřeme, zjistíme překvapení‒ koloběžka je strašně dlouhá a spolu se zajícem se na ni vezou další spolucestující! Pomocí jednoduchého poskládání pruhu papíru si připravíme základ pro další takové triky a překvapení. Stačí Vám jen pruh papíru či A4, a kreslící potřeby. Skládačkou můžete někoho překvapit nebo i darovat jako přání. Dílna je vhodná i pro malé děti.

Pracovní list k vytištění k dílně Skládací hra najdete zde: formát PDF, formát JPG


Jezdec na kopci

Rozjedeme to jen s pomocí papíru, nůžek, kreslících potřeb a jednoho patentku (stačí i obyčejný provázek), a trochu lepidla. Pohyblivý obrázek s jezdcem či plavcem či běžcem… prostě s někým, kdo bude stále v pohybu. Třeba cyklistou, který jede mezi stromy, nebo kočkou na lehátku co plave přes rybník, či velrybou co cestuje po moři, a tak dále. Dílna vhodná pro samostatně tvořící kutily nebo i malé děti s pomocí rodičů.

Pracovní list k vytištění k dílně Jezdec na kopci najdete zde: formát PDF, formát JPG


Filmy v pásmu:

Dobré srdce (The Good Heart, Evgeniya Jirkova, 2018)

V jednom pralese žije jedna pravěká rodina. Máma je drsná, divoká a hodně se mračí. Zdá se, že jí zajímá jen to, jestli mají všichni co jíst a jsou zdraví. Když si ale jednou přivede syn domů malého pejska, všechno se změní.

Háj svatojánských mušek (Świetlikowy gaj, Tomasz Pilarski, 2020)

Je krásný letní den a děvčátko se snaží zlákat staršího bratra na společné objevování přírody, chlapce ale zajímají jen jeho počítačové hry. Překvapí ho zlodějka straka, která mu herní konzoli ukradne. Chvíli se snaží vybít zlost na setře, pak se však začnou dít věci...

Pouštět draka (The Kite, Martin Smatana, 2019)

Absolventský snímek slovenského režiséra Martina Smatany vypráví poeticky, za využití symbolů a jemných metafor o tom, jak se malý chlapec vyrovnává se smrtí dědečka. Výtvarně atypický a animačně náročný film je určen především dětskému divákovi, kterému nenásilně ukazuje, že ačkoliv všechny bytosti musí jednou odejít, existuje způsob, jak s nimi být dál. (Anifilm)

Poslední podzimní den (Last day of Autumn, Marjolaine Perreten, 2018)

Lesní zvířátka potajmu sbírají poztrácené cyklo součástky, aby si postavila kola odpovídající jejich velikosti. Chystají se na velkolepý závod. Závod na oslavu posledního podzimního dne.

Kvak! (Nils Hedinger, 2018)

Pulec je po tom, co zamešká svůj přerod v žábu, ponechán sám vlastnímu osudu. Aneb jeden malinký příběh o dospívání. (Zlín Film Festival)

Tygr bez pruhů (Tygrys bez pasków / A Tiger with no Stripes, Raùl Robin Morales Reyes, 2018)

Tygřík se vydává na dlouhou cestu za svými ztracenými pruhy.

Roboten och valen (Robot & The Whale / Robot a velryba, Jonas Forsman, 2018)

Lobo je veselý robůtek, který žije se svým robotickým pejskem Banjem. Jednou najdou na pláži uvíznutou velrybu. Protože spolu vždycky pomáhají zvířatům v nouzi, chtějí zachránit i ji. Lobo ale musí nejdřív překonat svůj strach z vody, která hrozí zničit jeho elektrické obvody.

Cat Lake City (Antje Heyn, 2019)

Kocour Percy se nemůže dočkat, až se dostane na prázdniny do Cat Lake City - kočičího ráje. Realita ho ale zaskočí. Ani válení na ručníku není nakonec tak bezpečné, jak si myslel.


Speciální uvedení: Předfilm Bardzo fajné léto

Na Bardzo fajném festivalu máme už několik let rádi předfilmy, většinou je uvádíme před každým celovečerním filmem. Speciální online uvedení bude mít minutový filmový dokument zachycující atmosféru Bardzo fajného letního kina z letošního 19. srpna. Film bude dostupný na platformě Dafilms i Facebooku. Film v naší produkci natočil dokumentarista Ondřej Šálek.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

  • Originální název
    Bardzo fajný dětem / BFF
  • Délka
    59 min (46-90 min.)
  • Barva
    • Barevný

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít