Scéna z filmu Na pokraji nervového zhroucení
Scéna z filmu Na pokraji nervového zhroucení
Scéna z filmu Na pokraji nervového zhroucení
Scéna z filmu Na pokraji nervového zhroucení
Sdílet přes
  • Facebook
  • Twitter

Na pokraji nervového zhroucení

Režie
Rok 
2020
Země
  • Německo
  • Dánsko
  • Španělsko
  • Francie
Délka
73min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Když vnitřní rovnováha visí na vlásku, i malý impuls může otočit svět vzhůru nohama. Ať už jde o abstraktní obraz, neočekávanou pracovní nabídku, nebo politické prohlášení, všechno dokáže provokovat a stavět před hrdinky překážky. Těště se na intimní rozhovory i nabité zbraně.

Babydyke / Babylebbe
Dánsko / 2020 / 20 min
Režie: Tone Ottilie

První rozchod je asi nejtěžším momentem v životě. Snažit se získat svoji “pravou” lásku zpět je však odsouzeno k nezdaru, a to i když s plánem pomáhá i sestra. O tom, že dospívání není jednoduchý proces ani s podporující queer komunitu v okolí, vypráví krátký dánský snímek, který byl uveden na Berlinale.

Až na ty slzy / Le Coup des larmes
Francie / 202/ 25 min
Režie: Clémence Poésy

Kvůli nové roli se mladá herečka Florence musí naučit zacházet s pistolí. Když dorazí na odlehlou střelnici uprostřed lesů, čeká ji šok. Její instruktorkou bude Sasha. Florencina expřítelkyně, která ji před pár lety beze slova vysvětlení opustila a zlomila jí srdce. Jak emotivní setkání na místě plném zbraní dopadne?

Sluneční erupce / Las Llamas del Sol
Španělsko / 2020 / 12 min
Režie: Pepe Sapena

Ana s Lucií vyráží na rande do galerie. Ana je romantická duše, Lucie zase pragmatická realistka. Jejich rozdílnost se naplno projeví u obrazu, který si každá interpretuje jinak. Nevinný rozhovor se zvrhne ve vyostřenou debatu, která jejich vztah obrátí vzhůru nohama.

Doják / Kitschige Filme
Německo / 2019 / 8 min
Režie: Eline Gehring

Anna je ještě smutná z rozchodu a na náladě jí rozhodně nepřidá, když svou bývalou přítelkyni potká s novou partnerkou. Nedá se nic dělat, život se s nikým nemaže. Musí jít dál. A to i když ji kromě nákupních tašek tíží silné vzpomínky, se kterými nebude tak jednoduché se vypořádat jako dohodit nákup.

Revolvo
Německo / 2019 / 8 min
Režie: Francy Fabritz

Komedie o dvou aktivistkách, které se rozhodnou unést homofobního politika a vzít spravedlnost do vlastních rukou. Pomsta se ale neobejde bez komplikací. Obzvlášť ve chvíli, když se za auto obou mstitelek pověsí policejní vůz.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít