Scéna z filmu Amore Carne
Scéna z filmu Amore Carne
Scéna z filmu Amore Carne
Sdílet přes
  • Facebook
  • Twitter

Amore Carne

Režie
Rok 
2011
Země
  • Švýcarsko
  • Itálie
Délka
80min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Vyzbrojen notebookem nebo malou videokamerou vyráží Pippo Delbono na cesty se svým divadelním ansámblem či na osamocené toulky, během kterých zaznamenává fragmenty svého života. Drobné detaily často plodí neočekávané asociace: cesta pustinou evokuje vzpomínky na Pinu Bausch. Tón snímku se chvílemi zmírní, například při rozhovoru s matkou nebo při lékařské prohlídce připomínající italskou komedii. Za tónů smyčcového kvartetu Balanescu vypráví Amore Carne o nezměrné svobodě a zve nás na výlet do přítomnosti v doprovodu výjimečných přátel: Irène Jacob, Laurie Anderson, Tildy Swinton a Marie-Agnès Gillot. „Snímek Amore Carne je inspirován Rimbaudem. Rimbaud mluví o neklidné duši, o touze po světle, duchovnosti – jež nás děsí. Věřím, že filmové dílo, a umění vůbec, by mělo hovořit právě o tomto putování duše, jež prostupuje vše, o hlubším smyslu života a smrti. O tom všem a také o šílenství, které nás přivádí k osvícení, hovoří i Rimbaud. A hovoří i o lásce, která se nedokáže oprostit od tělesnosti.“

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít