Česká filmová klasika: Top 20

Jednoduše to nejlepší z české kinematografie. Naši kurátoři pro vás sestavili seznam 20 českých filmů z našeho katalogu zlatého fondu. Připomeňte si osvědčené klasiky, objevte snímky, které jste doposud neviděli.

Léto je ideální období k návratu k českým filmovým klasikám. Kromě novinek vám pravidelně přinášíme ty nejlepší filmy ze zlatého fondu československé kinematografie. Proto jsme dali hlavy dohromady a v programovém týmu se rozhořely bouřlivé diskuze, jaké tituly by měly patřit mezi to nejlepší z českého filmu do 90. let. Zde je výsledek.

Chybí vám ve výběru nějaký film? Jaké jsou nejlepší filmy podle vás? Dejte nám vědět do komentářů níže, do chatu nebo na sociálních sítích.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít