Serial Killer 2021: Belgické seriály

Exkluzivní seriálové premiéry z právě probíhajícího festivalu Serial Killer. Sledujte seriály z Belgie zdarma od úterý 21. září do neděle 3. října. Mysteriózní náměty, tematizování prostituce a obchodu s bílým masem, ale i bláznivé komedie se svéráznými postavami. To vše nabízí programová sekce Fokus: Belgie, která představuje průřez výraznou belgickou televizní tvorbou.

Belgie se svou velikostí, počtem obyvatel, ale i obdobnými rozpočty na výrobu televizních seriálů nebo specifickým humorem podobá právě České republice. Průřez televizní tvorbou představí jak napínavá dramata a thrillery, tak sofistikované komedie z prostředí, kde byste humor nečekali.

„Belgičtí tvůrci mají jedinečnou schopnost kombinovat žánry způsobem, který je mimo Belgii téměř nemyslitelný. Jejich thrillery mohou být překvapivě vtipné, bezútěšné, komediální a někdy neskutečné. Naopak komedie mohou být neuvěřitelně emotivní, nebezpečné a srdcervoucí. I proto jsou jejich tituly tak jedinečné a přitažlivé,“ říká o letošním výběru Walter Iuzzolino, kreativní ředitel pro mezinárodní tvorbu britské stanice Channel 4.

Festival Serial Killer je přehlídka nejnovější seriálové tvorby, která teprve čeká na premiérové uvedení. Z tohoto důvodu uvádí jako ochutnávku vždy první dvě epizody od každého seriálu.

Festival Serial Killer se uskutečňuje za finanční podpory statutárního města Brno.
Generálním mediálním partnerem festivalu je Česká televize.

Ve spolupráci s

  • serial_killer_2021_brno
  • serial_killer_2021_ceska_televize
  • serial_killer_2021_ministerstvo_kultury
  • serial_killer_2021_jihomoravskykraj
  • serial_killer_2021_statni_fond_kinematografie
  • serial_killer_2021_britske_velvyslanectvi
  • serial_killer_2021_komercni_banka

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít