Pro děti a mládež: Juniorfest online

Nejmladším divákům, teenagerům i jejich rodičům přinášíme opět po roce exkluzivní obsah ze 14. ročníku MFF Juniorfest. Dětské a coming-of-age filmy mohou být pestřejší, než se na první pohled zdá. Nejnovější filmy pro děti a mládež z celého světa čekají jen na vás!

Výrazným coming-of-age dramatem jsou Vzpomínky teenagera. Vypráví příběh šestnáctiletého Zeby, ztraceného v hledání vlastní identity. Snímek otevírá důležité otázky dneška a je po argentinsku svižný. Český snímek Smečka otevírá téma šikany ve sportu. Pro Davida je hokej úplně vším. Zatímco otec je ho ve sportu podporuje a snaží se mu dopřát skvělé podmínky, matka je kvůli zdravotním problémům opatrnější. Ani jeden z nich netuší, že je David spoluhráči šikanován a čelí homofobním útokům. Třetí film pro mládež Jak jsem randil s Amber sleduje gaye a lesbu na irském maloměstě, kteří spolu začnou naoko chodit, aby zabránili útokům nechápavého a nepřejícího okolí.

Nizozemský Andílek je určený pro mladší diváky. Hlavní hrdinka je trochu outsiderkou – obléká se a chová podle svého. Když ale objeví magické hodinky, které splní každé přání, přichází velká změna. Najednou je všemi žádaná! Emily a ztracené kouzlo také pracuje s fantasy motivem a sleduje Emily při záchraně pohádkového světa. Animované filmy zastupuje třeba Dětství Kalamity Jane: malá hrdinka překonává nástrahy přírody i lidskou záludnost, aby očistila svoje jméno. Obdobně jako vloni jsou připraveny edukační pracovní listy pro studenty i pedagogy, které připravili odborní spolupracovníci neziskové vzdělávací platformy Free Cinema.

Ve spolupráci s

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít