Angela Schanelec: Prožít film, ale jinak

Představitelka berlínské filmové školy a jedna z nejvlivnějších současných německých režisérek. Objevte nejnovější tvorbu Angely Schanelec nebo její, v Česku doposud neuvedený, krátký film natočený v Praze.

Poprvé na DAFilms a zároveň v české online premiéře představujeme v našem programu ochutnávku tvorby Angely Schanelec, jejíž filmy důvěrně znáte z festivalů Das Filmfest, Febiofest nebo Letní filmové školy, jejíž hostem se stala v roce 2017. Přehrajte si nejnovější film Byl jsem doma, ale…, za nějž si odnesla Stříbrného medvěda za nejlepší režii na festivalu Berlinale, nebo předchozí snímek Cesta snů.

Úplně poprvé v Česku uvádíme i její krátký film Praha, březen 1992, který natočila inspirována knižní předlohou Bohumila Hrabala. V ulicích Prahy režisérka zachytila proměňující se město a jeho společnost, která se na počátku devadesátých let vzpamatovávala z pozůstatků dlouholeté komunistické nadvlády.

Jestliže vás tvorba Angely Schanelec zaujala, více jejích filmů můžete objevit v naší retrospektivě To Burn, But Differently, ve které uvádíme dalších sedm filmů s anglickými titulky.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít