Vzhůru do vesmíru

Vesmír před lidstvem skrývá stále spoustu překvapení. A ta nenechávají lhostejnými ani filmaře. V novém programovém speciálu vám přinášíme jedenáct hraných, animovaných a dokumentárních filmů, které zachycují touhu člověka po odkrývání tajemství vzdálených světů. Vydejte se s námi do vesmíru, získejte odstup, vzdalte se od pozemských starostí.

Starý Kosmonaut žije v paneláku stejným stylem jako za mlada na vesmírné stanici. Stále se vydává na hrdinské mise a chybí mu jeho blízcí, které zanechal na domovské planetě... Obloha je sugestivní filmový zážitek z pouště Atacama. Populárně-vědecký dokument Před startem do vesmíru nabízí pohled do laboratoří fyziologie, kde se zkoumají možnosti pobytu lidí ve vesmíru a Zaostřeno na nekonečno nás vezme na místa, kde se zkoumá vznik vesmíru a původ naší existence. Do skutečného modulu pro simulaci pobytu na Marsu situoval svůj hraný snímek Benjamin Tuček: na Mars přiletí čeští turisté, aby si řekli ano…

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít