Letní kino

Vybrali jsme pro vás filmy, které dělají léto létem. Sálavé večery si samy říkají o snímky, které se hodí k letnímu rozpoložení. Objevíte mezi nimi své milé známé, ale najdete určitě i pár, které jste ještě neviděli a necháte se jimi okouzlit. Zveme vás na letní soirée: chopte se drinku, vypněte mobily a užívejte...

Láska shora je hravým a vtipným vyprávěním o putování Prokopa a Magdaleny za zatměním slunce. Na cestě prožijí nečekaná dobrodružství, mudrují a díky Prokopově zmatené povaze se ocitnou i v nebezpečí. Portrét města, přírody a dvou skutečných lidí, blízkých přátel natočil Petr Marek, který zachytil jejich ’existování’ uvnitř živlu filmu. Ružové sny Dušana Hanáka s Ivou Bittovou a Jurajem Nvotou v hlavních rolích, parafrázují Romea a Julii na slovenské vesnici sedmdesátých let v příběhu upřímné lásky vesnického pošťáka a dívky z romské osady. Na své oblíbené mořské pobřeží situovala Agnes Vardová svůj film Agnesiny pláže - kroniku poválečné francouzské kultury. A na srpnový večer není lepší film než je Zahrada Martina Šulíka.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít