Nezapomenutelné filmové hlášky

Vysoce návykové, nesmrtelné a výstižné. Nejlepší filmové hlášky československé kinematografie se šířily napříč mnoha generacemi. Znáte je?

Některé filmy upadnou po několika týdnech v kinech v zapomnění, zatímco ty šťastnější zazáří na festivalových plátnech a možná se zapíší do filmové historie. Existují však filmy zvláštní kategorie, které žijí svým životem i mimo "stříbrné plátno", protože jejich kultovní hlášky se staly součástí našeho každodenního života.

Jste také fanouškem filmových hlášek a rádi je používáte? Připravili jsme pro vás kvíz, který prověří vaši "filmovou slovní zásobu." Pojďte na to ZDE.

Získali jste 0 - 3 body? Vaše rezervy jsou velké, doporučujeme pečlivě sledovat náš výběr filmů. 4 až 7 bodů je sympatický průměr, ale kdo by se spokojil s průměrností? Neuvěřitelných 8 bodů? Gratulujeme! Odměňte se filmovým večerem s vašim oblíbeným titulem...

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít