Boje o Hrad

Brzy nás čeká volba českého prezidenta a je dobré si připomenout, jak probíhaly ty minulé. Připravili jsme pro vás inspirativní koláž snímků, od těch, které nahlížejí pod pokličku volebním štábům, až po ty, které komentují proces občanského rozhodování.

Film Hlasy pro prezidenta aneb Pokus o kontrarevoluci nahlíží s odstupem na politický i historický kontext volby a otvírá otázku, proč po třech desetiletích od listopadu 1989 volíme představitele, kteří se vymezují proti ideálům, na kterých naše nová demokracie vznikala. Máme na víc poodhaluje zákulisí jedné z předešlých prezidentských kampaní (Michal Horáček). Snímek Mimořádná zpráva mapuje jeden den ve dvou redakcích, když Miloš Zeman znovu ohlásil kandidaturu. Nesmí chybět ani Hledá se prezident, film o historicky první přímé volbě prezidenta, a osobní komentář k volbě tzv. menšího zla - Mentální troglodyt.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít