Festivalové ozvěny

Academia Film Olomouc je jeden z největších vzdělávacích filmových festivalů v Evropě. Rádi uvádíme oficiální ozvěny AFO s výběrem toho nejzajímavějšího, co bylo možné v kinosálech vidět. Hlavním tématem letošního 58. ročníku bylo ECHO - ozvěna jako symbol popularizační role festivalu, která rezonuje a prostupuje všechny vědní obory. Objevovat, zažít a poznávat můžete u nás až do 14. května. Tak vzhůru za poznáním!

Usměj se a zamávej je procházkou francouzské bioložky po norském pobřeží, při které se setkáváme s mořskými živočichy i rodinnou historií autorky. Naprostá většina populace se trusu štítí. Na rozdíl od Scotta Burnetta, který je zvířecím vyměšováním posedlý. Fascinuje jej, kolik tajemství skrývá. A o tom je film Tajemství trusu. Snímek Poslední člověk je obrazově dechberoucí filmovou esejí o poctě krásám Grónska, která se mísí s každodenností tamějších mladých obyvatel. Strážci času je filmem o čase pohledem řemeslníků, sběratelů, fyziků i filozofů. Hledání deváté planety pátrá po záhadné planetě někde za Neptunem, kde rok trvá deset tisíc let. A co my, budeme pracovat až do konce života? Problematiku odchodu do penze v dnešní době přibližuje dokument Váš stoletý život Billa Jonese a Bena Timletta, kteří mají na kontě několik nominací na ceny Emmy.

Vybrané snímky jsou ke zhlédnutí ZDARMA:

Usměj se a zamávej
Tajemství trusu
Poslední člověk
Váš stoletý život

Všechny snímky jsou ke zhlédnutí do 14. 5. 2023.

Ve spolupráci s

  • AFO

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít