Komu patří město?

Jaká chceme města? Do měst přichází stále víc lidí a s nimi i prudké změny, které zapříčiňují tlaky mezi vedením měst, developery, obyvateli, podnikateli i neziskovými organizacemi. Kdo vlastně určí, jak město bude vypadat a kdo, kde a jak v něm může žít?

Dokumentární seriál Komu patří město? ukazuje změny, kterými procházejí města zemí Višegrádské skupiny: Brno, Bratislava, Budapešt a Krakov, jenž mají obdobnou historickou zkušenost, kulturní základy i politickou současnost (EU). V každém z měst sledujeme jednu postavu, která proměnu zosobňuje.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít