Florence Pugh s květinovým věncem na hlavě ve filmu Slunovrat.

Letní mystéria

V letním čase dovolených, útěků na venkov a odhazování civilizačních krunýřů není od věci si připomenout, že dnešní člověk nemusí v přírodě najít pouze útěchu a konejšivou náruč. Příroda jsou také černé hvozdy, zrádné mokřady, bludné kořeny a hluboké jeskyně, které mají moc otvírat temná místa našich zcivilizovaných duší. A právě na takovou notu brnká na nervy (i bránice) diváků naše letní kolekce mysteriózních filmů.

Uvádí ji tři skandinávské novinky v katalogu DAFilms, které přesvědčivě ukazují, že sever Evropy je i dnes královstvím hlubokých lesů, věčných mlh a velmi, velmi podivných bytostí...

ADA – Nádherně komponované obrazy severské přírody rámují příběh z konce světa, kde spolu lidé a ovce tvoří doslova rodinná pouta. Byla by to snad i idyla, kdyby… nebylo těch lidí.

SLUNOVRAT – Vždy když američtí studenti vyjedou na zkušenou do Evropy, něco se zaručeně semele. Tenhle „trip“ na „tradiční“ švédský venkov však přijde mladé americké etnografy opravdu šeredně draho.

TINA A VORE - Originální romance uprostřed hlubokých hvozdů, která má v sobě o to víc lidskosti, o co se jí nedostává ústřední dvojici milenců.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít