Filmové cukroví

Někdo ho chystá už od října, jiný třiadvacátého vytáhne z mrazáku loňskou várku. Někdo se nemůže dočkat a jiný se zapřísahá, že letos už rozhodně “ne!” Nakonec ale stejně nikdo neodolá - cukroví prostě k Vánocům patří. Jako sovy do Athén, dřevo do lesa a nejlepší filmy na Dafilms.

Ať pečete sami nebo spoléháte na babičky, nejlépe vám bude chutnat při sledování naší sváteční filmové bonboniéry, ze které vám rohlíček v krku nezaskočí. A pokud ano, tak leda od smíchu. Vybírat můžete z mnoha chutí, vůní i tvarů - ráno všem spánku chtivým rodičům přijdou jistě vhod recepty Mlsných medvědů a Mavky: Strážkyně lesa. K svačině servíruje vypečené perníčky Audrey Tautou ve filmu Vánoce a spol., jako dezert pak ochutnejte s Princem Mamánkem linecká kolečka. Život kotěte vám připomene, že svět může být někdy stejně pichlavý jako vosí hnízda a před večeří se vás o výhodách sladké bezmasé kuchyně pokusí přesvědčit Kvík spolu s Gundou. Až večer pošlete děti do hajan, bude ta pravá chvíle sáhnout s Bohumilem Hrabalem nebo Venuší v kožichu po rumových koulích. (A koho by zajímalo, co za cukroví jsou “Masarykovy knoflíky”, nechť zapátrá na wikipedii a k tomu si pustí Hovory s TGM.) Ať už budete ochutnávat postupně, nebo naší kolekci zhltnete naráz, v jednom máte jistotu - z tohodle cukroví vám špatně nebude.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít