Osudu navzdory

Bez zraku či sluchu, bez rukou či rodičů, s autismem či depresí, ale také s mnoha talenty, přáteli, s fantazií, s láskou a vůlí žít – skutečné příběhy lidí, jejichž osudy překračují běžné pojetí normality.

Bruno a Malik se už dvacet let starají o autistické děti a dospívající, se kterými si společnost neví rady a autorská dvojice Nakache&Toledano podle jejich příhod natočila hraný film Výjimeční. Do světa autismu se vydává také Miroslav Janek, aby odtud přinesl vlastně zcela Normální (autistický) film. Tomáš Etzler ve filmu Nebe pátrá po tom, jak se komunistická Čína chová ke svým nejzranitelnějším občanům – opuštěným dětem a Tomáš Škrdlant ukazuje, že Nevítaní jsou lidé s postižením často také u nás. Pavol Pekarčík (spolutvůrce aktuálního dokumentárního hitu Světloplachost) sleduje své neslyšící hrdiny na samé periferii slovenské společnosti a Pavel Jurda vyráží s nevidomým Janem - Hladovým bizonem na očistnou pouť za šamanem do Nového Mexika.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít