Adam Driver ve filmu Paterson.

4 x Adam Driver

Američan Adam Driver má holandské, anglické, německé, irské a skotské kořeny. Jeho neobyčejné herecké charisma mu přineslo už dvě nominace na Oscara, čtyři na Emmy Award, dvě na Golden Globe a jednu na Tony Award.

Bývalý voják kvůli rolím neváhá přijímat rozmanité výzvy, zhubnul například 22 kilo kvůli Mlčení nebo si udělal řidičák na autobus kvůli Patersonovi. V surreálném muzikálu Leose Caraxe Anette, který zahajoval před třemi lety festival v Cannes, si zahrál břitkého stand up komika po bohu křehké Marion Cotillard. Režisér Terry Gilliam si pak Adama Drivera vybral pro své filmové alter ego, postavu zasněného režiséra Tobyho, který zápolí s natáčením reklamy inspirované Cervantesovým románem ve snímku Muž, který zabil Dona Quijota.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít