Životopisná dramata

Vybrali jsme pro vás inspirativní biopics - biografické filmy podle životů velkých osobností. V našem speciálu Životopisná dramata najdete pestré zastoupení jak profesí, tak dobového prostředí. Tak kdo svým charisma získá vaše sympatie?

Najdete u nás snímek inspirovaný životem popové divy Céline Dion Hlas lásky, ve kterém si hlavní roli zahrála herečka, scenáristka, režisérka a zpěvačka Valérie Lemercier, která film i režírovala. Film se poprvé představil na festivalu v Cannes a vysloužil si velmi vřelé přijetí od kritiků. Přinášíme i vtipné, nesmírně emotivní a až do morku kostí excentrické drama se skvělým Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli podivínského malíře koček pod názvem Elektrizující život Louise Waina. Jednu z nejikoničtějších žen 20. století a nejmladší první dámu americké historie sleduje film Jackie nominovaný na tři Oscary a oceněný na festivalu v Benátkách za nejlepší scénář, navíc se skvělou Natalií Portman v hlavní roli. Geniálního šachistu Bobby Fischera, kterého si zahrál Tobey Maguire, můžete vidět v době jeho legendárního souboje se sovětským protivníkem Borisem Spasským v Tahu pěšcem, snímku vychvalovaném publikem i kritiky.

Nahlédněte s námi do dalších inspirativních životů slavných i zapomenutých v naší Životopisné kolekci!

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít