Péter Forgács (Maďarsko)

Experimentální filmař a mediální umělec Péter Forgács (1950) vytvořil desítky filmových esejí, hudebně-obrazových performancí a výstavních instalací. Mezi jeho spolupracovníky patří hudební minimalisté. Způsob své práce s found footage popisuje jako vizuální psychoanalýzu: cílem je ukázat okraje obrazu a nabídnout vhled do nevědomí jednotlivce i doby.

Filmografie

  • Picturesque Epochs
    2018
  • German Unity @ Balaton
    2012
  • Magyarország 2011
    2012
  • Hunky Blues
    2009
  • I am Von Höfler - Variation on Werther
    2008
  • Own Death / Vlastní smrt
    2007
  • Miss Universe 1929 - Lisl Goldarbeiter - a Queen in Wien
    2006
  • El Perro Negro - Stories from the Spanish Civil War / El Perro Negro – Příběhy ze španělské občanské války
    2005
  • Mutual Analysis
    2004
  • Do you really love me?
    2003
  • The Bishop’s Garden • Private Hungary 14
    2002
  • A Bibó Reader • Private Hungary 13
    2001
  • Angelos’ Film
    1999
  • The Danube Exodus
    1998
  • The Maelstrom - A Family Chronic
    1997
  • Kádár’s Kiss • Private Hungary 12
    1997
  • Class Lot • Private Hungary 11
    1997
  • The Land of Nothing • Private Hungary 9
    1996
  • Free Fall • Private Hungary 10
    1996
  • Pauer Pseudo
    1996
  • Meanwhile Somewhere 1940-43...
    1994
  • The Notes of a Lady • Private Hungary 8
    1994
  • Conversations on Psychoanalysis
    1993
  • Simply Happy
    1993
  • Culture Shavings
    1993
  • Bourgeoisie Dictionary • Private Hungary 7
    1992
  • Wittgenstein Tractatus • Interlude series / Wittgensteinův Traktát
    1992
  • Arizona diary
    1992
  • Márai Herbal • INTERLUDE series
    1991
  • Photographed by László Dudás
    1991
  • D-FILM • Private Hungary 5
    1991
  • The Diary of Mr. N. • Private Hungary 4
    1990
  • Either - Or • Private Hungary 3
    1989
  • Dusi & Jenõ • Private Hungary 2
    1989
  • The Bartos Family • Private Hungary 1
    1988
  • Episodes from the Life of Professor F.M.
    1987
  • The Portrait of Leopold Szondi
    1986
  • Iron Age
    1985
  • Golden Age video
    1985
  • Spinoza Rückwertz
    1985
  • I See That I Look
    1978

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít