Fotografie není k dispozici.

Zora Čápová (Česká republika)

Zora Čápová se narodila v roce 1993 v Sušici. Začala studovat na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, obor sociologie a sociální politika, odkud přešla na katedru Dokumentární tvorby na FAMU, kde nyní dokončuje magisterské studium. Během svých studií vytvořila několik filmů, ve kterých ráda zkoumá témata z neobvyklé perspektivy. Například její film Norníci se věnoval internetové stránce, kde muži hodnotí své zážitky za placený sex. Ten byl promítán například na MFDF Jihlava, festivalu Doclisboa, na Visegrad Film Foru či získal ocenění na Mladé kameře Uničov. Její filmový portrét Moje Vojna, zabývající se pobytem ruského umělce Olega Vorotnikova v Čechách, byl prezentován na MFDF Ji.hlava, na Astra film festivalu v Rumunsku či získal čestné uznání poroty na festivalu Kinoproba v Yekaterinburgu. Její nejnovější film, Život na vodě získal cenu za nejlepší dokumentární film na Famufestu.

Filmografie

  • Záře
    2018
  • Moje vojna
    2017
  • Norníci
    2016
  • Stanley
    2016
  • Říje
    2016

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít