Fotografie není k dispozici.

Cláudia Varejão

Cláudia Varejão (1980, Porto, Portugalsko), režisérka a fotografka, absolvovala kreativní program se zaměřením na film pořádaný Nadací Calouste Gulbenkiana, studovala berlínskou Filmovou a televizní akademii, Mezinárodní filmovou akademii v São Paulu a obor fotografie v lisabonském Centru umění a komunikací (Ar.Co). Režírovala dvacetiminutový dokument Falta-me (2005) a krátkometrážní hrané filmy Fim-de-semana (2007), Um dia frio (2010), Luz da manhã (2012) a Semear o tempo (2015). Ve svém celovečerním debutu No escuro do cinema descalço os sapatos (2016), uvedeném letos na pařížském festivalu Cinéma du Réel, sleduje každodenní život tanečníků i dalších zaměstnanců portugalského Národního baletu. Ama-San je její druhý celovečerní film. (MFF Karlovy Vary)

Filmografie

  • In The Darkness of the Theather I Take off my Shoes
    2016
  • AMA-SAN
    2016
  • Morning Light
    2012
  • Cold Day
    2008
  • Weekend
    2007
  • Wanting
    2005

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít