Milan Balog (Slovensko)

Milan Balog se narodil roku 1980 v Trenčíně na Slovensku. Vystudoval filmovou a televizní fakultu VŠMU v Bratislavě. Studia absolvoval roku 2003 filmem 1.35, za který obdržel řadu cen na mezinárodních festivalech mj. cenu Arte pro nejlepší krátký film na významném festivalu krátkých filmů v Oberhausenu. Skoro všechny jeho dokumentární filmy se pohybují na hranici mezi dokumentem s fikcí. Vedle krátkometrážní filmové tvorby se úspěšně věnuje také tvorbě reklamní.

Filmografie

  • Omen
    SR, 1999
  • Boxers
    SR, 2000
  • Cuzák/ Stranger
    10´, SR, 2001
  • Kulturfabrik
    SR, 2002
  • 1,35
    10´, SR, 2003
  • LooP
    26´, SR, 2004
  • Cheese
    7´, SR, 2006
  • We Shoot with Love
    12', Czech Republic, 2009
  • Dakujem, dobre/Thanks, Fine
    40', Slovakia, 2010
  • Monsterproces
    20', Slovakia, 2011

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.