Vera Lacková

Vera Lacková (Slovensko)

Vera Lacková je romská režisérka a filmová producentka. Narodila se na Slovensku a nyní pracuje ve Vídni. Založila česko-slovenskou produkční společnost Media Voice. Práce s Romy a sdílení jejich příběhů jí umožňuje přinést jedinečný pohled na důležité a aktuální etnické a politické otázky romské komunity. V roce 2019 se zúčastnila Akademie IDFA. Její debutový film Jak jsem se stala partyzánkou pojednává o pátrání po zapomenutých osudech romských partyzánů a Vera jej natočila podle příběhu svého pradědečka - Jana Lacka. Film měl premiéru na filmovém festivalu goEast ve Wiesbadenu v roce 2021, kde získal jednu z hlavních cen - Cenu za kulturní rozmanitost. Projekt vznikl na filmovém workshopu Ex Oriente a byl představen na platformě East Silver Doc v roce 2020.

Filmografie

  • O baripen - Odkaz Eleny Lackové
    2023
  • Jak jsem se stala partyzánkou
    2021

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít