Fotografie není k dispozici.

Jan Hošek (Česká republika)

Jan Hošek je český filmový dokumentarista a ilustrátor. Je režisér a scenárista dokumentárních, populárně-naučných a vědecko-populárních pořadů, filmů a seriálů s přírodovědnou tematikou, které vytvářel převážně pro Českou televizi. Narodil se v roce 1961 v Praze. Po studiu na Přírodovědecké fakultě UK (systematická biologie) a FAMU (dokumentární tvorba) pracoval několik let v Krátkém filmu Praha. Natáčel v České republice, ale i v zahraničí, například na Sibiři, ve Vietnamu, Laosu, Thajsku či Indonésii. Kromě filmů se věnuje i odborné ilustraci (přibližně čtyřicet knižních titulů).

Filmografie

  • Planeta Praha
    2022
  • Slyšet sýčka
    2020
  • Svět podle termitů
    2017
  • Lidé, kteří pozorují ptáky
    2016
  • Příběh šimpanzího trusu aneb O lidoopech a parazitech
    2014

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít