Fotografie není k dispozici.

Anja Salomonowitz (Rakousko)

Anja Salomonowitz vystudovala střih a režii ve Vídni a v Berlíně. Zajímá ji především zkoumání hranic mezi hraným filmem a dokumentem.
Na poli dokumentárního filmu už dokázala vzbudit patřičnou zahraniční pozornost. Její film Nikdy to nepochopíš, který vypráví příběhy tří žen, které prošly koncentračními tábory, získal cenu Prix Regards Neufs na renomovaném festivalu dokumentárního filmu v Nyonu a byl promítán na mnoha dalších mezinárodních festivalech. Její zatím poslední film It Happened Just Before získal několik fimových cen např. cenu Caligari na Berlinale 2007.
Prvním celovečerním filmem Anji Salomonowitz je film Spain. Její poslední dokumentární film The 727 Days without Karamo měl premiéru během International Film Forum na Berlinale 2013. Anja Salomonowitz žije se svojí rodinou ve Vídni.


Foto: Peter Rigaud

Filmografie

  • Tenhle film je dárek
    2019
  • Die 727 Tage ohne Karamo / The 727 Days without Karamo
    2013
  • Spanien / Spain
    2012
  • Kurz davor ist es passiert / It Happened Just Before
    2006
  • Das wirst du nie verstehen / You Will Never Understand This
    2003
  • Projektionen eines Filmvorführers in einem Pornokino
    2002
  • Carmen
    2000

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít