Mike Hoolboom (Kanada)

Nezávislý avantgardní filmař a kurátor Mike Hoolboom (* 1959) pochází z Toronta. Jeho filmografie čítá přes 50 filmů a videí, které byly uvedeny na více než 200 filmových festivalech po celém světě. Je zakládajícím členem kolektivu Pleasure Dome, působil jako umělecký ředitel festivalu Images a koordinátor experimentálních filmů v Canadian Filmmakers Distribution Centre.

Filmografie

  • Jak se dívat na pornografii
    2022
  • Scrapbook
    2015
  • Buffalo Death Mask
    2013
  • Lacan Palestine
    2012
  • Mark
    2009
  • Fascinace / Fascination
    2006
  • Public Lighting
    2004
  • The Invisible Man
    2003
  • In The Dark
    2003
  • Imitace života / Imitations of life
    2002
  • Tom
    2002
  • Panic Bodies
    1998
  • Letters From Home
    1996
  • House of Pain
    1995-8
  • Frank's Cock
    1993
  • Indusium
    1993
  • Escape in Kanada
    1993
  • Mexiko / Mexico – with Steve Sanguedolce
    1992
  • Modern Times
    1991
  • Southern Pine Inspection Bureau No 9
    1990
  • The Big Show
    1989
  • Song for Mixed Choir
    1988
  • Now, Yours
    1988
  • White Museum
    1986

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít