Lucia Nimcova (Slovensko)

Lucia Nimcová (* 1977, Humenné, Slovensko) je současná slovenská fotografka. Vystudovala Institut tvůrčí fotografie Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě a Rijksakademie van Beeldende Kunsten v Amsterdamu. Žije a pracuje v Amsterdamu.

Zúčastnila se celé řady výstav a získala řadu ocenění. Vystavovala například v Stedelijk Museum / Amsterdam, Holandsko; Mucsarnok-Kunsthalle / Budapešť, Maďarsko; Aarhus Kunstbygning / Aarhus, Dánsko; Tresor Kunstforum / Vídeň, Rakousko; Palazzo delle Esposizioni / Řím, Itálie; Prague Biennale.

V roce 2008 ziskala ocenění Leica Oskar Barnack Award za cyklus Unofficial, ve kterém popisovala život na Slovensku po pádu komunismu. Vítězné snímky byly vystaveny v červenci na fotografickém festivalu ve francouzském Arles. Za stejný cyklus získala ocenění ECB Photography Prize v Německu.

Na Slovensku získala ocenění Oskara Čepana.

Filmografie

  • *Beyond the Wisla*
    17', Nizozemsko, 2011
  • *Sports Day*
    9', Nizozemsko, 2011
  • *Double Coding*
    5', Nizozemsko, 2010
  • *Childhood Dream*
    7' + 11', Slovensko, 1988/2010
  • *Trina*
    5', Nizozemsko, 2010
  • *Exercise*
    6', Slovensko, 2008
  • *Vrcholné naj v našom kraji*
    24', Slovensko, 2008
  • *Drug Addiction*
    8', Slovensko, 2008
  • *Zuzanka*
    2', Slovensko, 2008
  • *Martelinar*
    4', Nizozemsko, 2008
  • *Kiss*
    4', Slovensko, 2007

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.