Ondřej Vavrečka (Česká republika)

Filmař Ondřej Vavrečka je též hudebníkem a výtvarníkem. Svět je pro něj řetěz znaků, on se nachází v roli dešifranta: pracuje se slovy, zvuky a 16 mm filmovými obrazy. Z nich lepí filmy. Anebo dává dohromady a vytváří nějaké jiné obrazy, stroje, objekty či texty. Je také jedním z členů junk rock’n’rollové kapely Paumanok a předsedá Společnosti pro vzkříšení domorodých kultur Manahata.

Filmografie

  • Já + 5 x 30 m x 16 mm + Bolex H16
    2005, 15 min.
  • Dobrý den, paní L.
    2005, 13 min.
  • Novosti dnja
    2006, 50 min.
  • Sedm uší zvířetníku
    2007, 37 min., s V. Ježkovou
  • Lípa třetího tisíciletí
    2008, 32 min.
  • Počátek a lev
    2009, 124 min.
  • Ultimum refugium
    2011, 138 min.
  • Mezi námi
    2014, 99 min.
  • De Potentia Dei
    2016, 66. min.

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.